Skip to main content
 

Støtt vårt arbeid for dyrene

All informasjon under omhandler hvordan man kan støtte Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag lokalt.

Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag mottar ingen økonomisk støtte fra stat eller kommune. Vi får det økonomiske til å gå rundt ved hjelp av donerte midler vi får inn gjennom medlemskontingenter, grasrotandelen til Norsk Tipping, salg av diverse salgsmateriale, adopsjonsgebyrer, Facebook-innsamlinger, gaver og donasjoner gjennom Vipps, bøsser og lignende. Vi er helt avhengige av donasjoner for å kunne fortsette det praktiske arbeidet vi gjør.

Betalende medlemmer til vår lokalavdeling, grasrotgivere og pengegaver av ulike størrelser er definitivt de mest avgjørende økonomiske faktorene for at vi kan opprettholde driften i organisasjonen. Det er fantastisk å se at så mange mennesker bryr seg om dyrevelferd, og vi setter enormt stor pris på deres ønske om å støtte oss på ulike måter.

Bli medlem

Som medlem gir du en bestemt pengesum i året som går direkte til vårt arbeid med å hjelpe dyr. Det finnes flere typer medlemskap, der hovedmedlemskapet koster 450,- i året. Prisen er rimeligere for medlemskap for barn, ungdommer og studenter.

Som medlem mottar du også medlemsbladet Dyrenes Forsvarer fire ganger i året. Der vil du finne interessante artikler om saker Dyrebeskyttelsen Norge arbeider for og hva som er aktuelt innenfor dyrevern. Barnemedlemmer mottar et medlemsblad med lærerike oppgaver og spennende artikler om dyr og dyrevern. Du kan velge om du ønsker å motta bladet i postkassa, eller en digital utgave for enkelhets- og miljøets skyld.

Bli medlem

Bli grasrotgiver

Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening. Dersom du for eksempel spiller Lotto for hundre kroner, går sju kroner til din grasrotmottaker. Dette skjer selvsagt helt uten at det går utover din innsats, premie eller vinnersjanse.

Grasrotandelen utgjør årlig en enormt stor forskjell for vår økonomi. Du kan bli grasrotgiver for oss i alle Norsk Tippings kanaler, eller helt enkelt ved å sende SMS: “Grasrotandelen 993868086” til 60000 .

Se www.norsk-tipping.no/grasrotandelen for mer info og eventuelt å velge oss som din grasrotmottaker.

Gi en pengegave

Noen ønsker å støtte oss direkte med en pengegave, som jo er veldig hyggelig! Det finnes selvsagt ingen minstekrav når det gjelder beløpet. Se egen bolk for informasjon om skattefradrag på pengegaver. Pengegaver kan gis på følgende måter:

Direkte bankoverføring

Direkte bankoverføring gjøres til vårt kontonummer 4358.15.86109. Husk å merke betalingen med navn og eventuell beskjed, det er hyggelig å vite hvem som støtter oss slik at vi får muligheten til å takke deg!

Vipps

Åpne Vipps, trykk “send”, og søk opp vårt Vipps-nummer 132756. Deretter velger du “Gi en gave”, og taster inn valgfritt beløp før du fullfører prosessen i appen.

Kontant eller bankterminal

Vi har åpen dag hver torsdag og søndag på hjelpesenteret vårt, hvor vi har en bøsse stående for de som har mynter og sedler liggende og ønsker å donere de til oss. Det er også mulig å donere med kort via vår bankterminal.

Gi en fysisk gave

Mange ønsker å donere fôr og utstyr som tidligere har tilhørt deres egne dyr eller lignende. Det meste vi tilbys er som regel forbruksvare hos oss, så det er bare å komme innom oss under åpen dag og levere det enten det er snakk om transportbur, fôrsekker (går også greit om de er åpnet), leker eller klorestativer. Vi tar også imot andre ting som er praktisk å ha på brakka, som for eksempel rengjøringsmidler, avfallssekker (transparente) eller engangshansker.

Se under “kontakt” her oppe i menyen for informasjon om åpningstider og hvor vi holder til. Når dere først kommer innom må dere gjerne også hilse på to- og firbente som holder til på brakka 🙂

Minnegaver

I forbindelse med begravelse eller bisettelse kan du velge å la de som ønsker det gi en minnegave i stedet for blomster. En minnegave går direkte til vårt daglige arbeid for dyrene, og er gjerne et ekstra verdifullt bidrag både for oss og for dere.

Du ordner dette ved at du skriver et ønske om minnegave i dødsannonsen. Der
oppgir du også vårt kontonummer 4358.15.86109, som altså er kontonummeret direkte til Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag.

De som ønsker å gi en minnegave må også få beskjed om at innbetalingen må merkes med navn på giver og navn på avdøde. Vi ønsker oss også navn, adresse og e-postadresse til nærmeste pårørende, slik at vi får mulighet til å sende et takkebrev.

Ta kontakt med oss på 952 25 275 for nærmere veiledning, eller rådfør deg med begravelsesbyrået.

Arv og testamentariske gaver

Ved å testamentere en gave til oss, gir du mange dyr i de kommende generasjoner en hjelpende hånd. Testamentariske gaver til oss er fritatt for arveavgift, så du kan være sikker på at hele verdien av din gave vil gå uavkortet til vårt arbeid for dyrene.

Det er en tillitssak å overlate midler til en organisasjon på denne måten. For å sikre at dine siste ønsker blir ivaretatt, har Dyrebeskyttelsen Norge avtale med en advokat som kan gi deg gratis hjelp til oppsett av testamentet som tilgodeser oss som lokalavdeling under Dyrebeskyttelsen Norge.

Dersom du ønsker en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv kan du sende en e-post til post@dyrebeskyttelsen.no eller ta kontakt på 23 13 92 50 (telefontid 9-15). Husk å presisere at det gjelder gave til lokalavdelingen i Sør-Trøndelag.

Få skattefradrag på gaver

Du kan få fradrag i skattepliktig inntekt for pengegaver til Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag. Vi er forhåndsgodkjent frivillig organisasjon hos Skatteetaten, som del av Dyrebeskyttelsen Norge.

Dyrebeskyttelsen Norge innrapporterer gaver til Skatteetaten slik at dette kommer på din forhåndsutfylte skattemelding. Du kan altså ikke oppgi fradraget selv i din skattemelding. Sørg derfor for at vi har tilgang på ditt personnummer slik at vi kan koble det opp mot din gave, og fradraget automatisk legges inn i din skattemelding. Personnummer kan legges inn på min side eller formidles til oss ved å ringe 23 13 92 50.

Alle pengegaver til oss mellom 500 og 25.000 kroner kan trekkes fra på skattemeldingen for 2022. Det er kun gaver som er registrert innbetalt i 2022 som er med i beregningen.

Dersom du har gitt flere gaver i løpet av året med ulik adresse eller navn kan dette føre til feil i beregningen. Ta kontakt med oss på telefon eller e-post for å rette opp i dette.

Skattefradrag gjelder ikke:

  • Medlemskontingenten
  • Anonyme gaver
  • Gaver gitt i kontanter
  • Minnegaver
  • Gaver gitt gjennom Facebook
  • Gaver via Vipps (kan tas med hvis giver viser kvittering på donasjonen ved å ta kontakt med oss)