Skip to main content
Nyheter

Hjelp oss å hjelpe!

Av 24. november 2023desember 8th, 2023Ingen kommentarer

Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag tar årlig inn mellom 200-300 dyr. I all hovedsak er dette katter, og vi sørger for å gi de helsesjekk, vaksine, kastrering og ID-merking, samt eventuell annen nødvendig helsehjelp. Vårt hovedfokus er å hjelpe hjemløse og vanskjøttede dyr og dette er som oftest dyr som sjelden eller aldri har fått tilsyn av veterinær.

For å kunne hjelpe flest mulig dyr, trenger vi din hjelp!
Siden vårt hovedfokus er hjemløse og vanskjøttede dyr, er det ekstra viktig at dyrene vi hjelper får komme seg til veterinær. Etter lang tid, kanskje et helt liv, som hjemløs har de ofte dårlig pels, skitne ører, knekte tenner eller dårlig mage. Dyr som lever i kolonier er også svært utsatt for smittepress for ulike sykdommer.

Akkurat nå har vi et ekstra stort behov for veterinærkjørere!

Hva er en veterinærkjører?
En veterinærkjører bistår med å kjøre dyr, i all hovedsak katter, fra hjelpesenteret vårt «Brakka» på Sluppen i Trondheim til vår veterinær på Tiller om morgenen, eller å hente fra veterinær til «Brakka» på ettermiddagen. Ved henting kan det også være aktuelt å hente medisiner på apoteket som skal sendes med kattene tilbake i fosterhjemmet. All veterinærkjøring er på ukedager, hovedsakelig på onsdager, men også andre dager kan forekomme.

Som veterinærkjører må du disponere egen bil. Da vi er en frivillig organisasjon uten offentlig støtte, har vi dessverre ikke mulighet for å dekke kostnader som driftstoff og bom.

Lyst til å hjelpe, men har ikke bil?
Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag er en stor organisasjon med totalt rundt 200 frivillige som alle bidrar med stort og smått. Alle frivillige er helt avgjørende for å kunne opprettholde vår daglige drift året rundt.

Som du ser under fanen Frivillig, er det mange ulike arbeidsoppgaver man kan bidra med. Det kan være alt fra fotografering til dyrestell eller å være organisasjonens ansikt utad som brakkevert. I tillegg har vi mange administrative oppgaver og vi jobber nå med å realisere det som skal bli vårt nye hjelpesenter. Med det nye hjelpesenteret trenger vi også flere hender til hagearbeid, praktisk arbeid med å sette i stand huset og låven på eiendommen og faglig kompetanse rundt rehabilitering av verneverdige bygg.

Kanskje har du en hobby eller profesjon du kan benytte som frivillig hos oss? Vi hører gjerne fra deg! 😀
Ta kontakt via kontaktskjemaet her på hjemmesiden vår, eller ved å sende oss en e-post til sor-trondelag@dyrebeskyttelsen.no.

Har du ikke mulighet til å bidra som frivillig, men ønsker likevel å støtte oss? 

 • Bli medlem: En medlemskontingent gir oss fast inntekt og gir oss tyngde i politiske saker, ved søknad om økonomisk støtte osv. Vi har flere ulike medlemskap, se oversikt her: Bli medlem
  Velg gjerne Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag som din lokalavdeling. 🙂
 • Bli grasrotgiver: Grasrotandelen er avgjørende for vår økonomi. Du kan bli grasrotgiver for oss i alle Norsk Tippings kanaler, eller helt enkelt ved å sende SMS: “Grasrotandelen 993868086” til 60000.
 • Gi et valgfritt pengegave:
  • Vipps-nummer 132756.
   Velger du kategorien «Støtt oss: Gi en pengegave», kan du angi om du ønsker skattefradrag.
  • Bank: Betal et valgfritt beløp til kontonr. 4358.15.86109
   Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge pr. telefon for å oppgi personnummer dersom du ønsker skattefradrag.
  • Kontant: Vi tar imot kontanter under åpen dag på «Brakka», på stands under ulike arrangementer eller via våre bøsser som står plassert rundt omkring. Kontanter gir ikke rett til skattefradrag.
 • Arv og testamentariske gaver: Dyrebeskyttelsen Norge har avtale med en advokat som kan gi deg gratis bistand til oppsett av testament som tilgodeser oss som lokalavdeling. Dersom du ønsker en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv kan du sende en e-post til post@dyrebeskyttelsen.no eller ta kontakt på 23 13 92 50. Husk å presisere at det gjelder gave til lokalavdelingen i Sør-Trøndelag.
 • Fysisk gave/donasjon: Vi har mange forbruksvarer og enhver donasjon er et godt bidrag i vårt arbeid for dyrene. Kom gjerne innom oss på «Brakka» med din donasjon, enten det er fôr, transportbur, pledd, aviser, kattesand, klorestativ, leker osv., så får du samtidig hilde på pusene.

Psst! Blir du hjemme i jula? Vi trenger også flere jule-fosterhjem.