Frivillig

Som frivillig hos DNST er det mye forskjellig man kan bidra med. Det er ulikt fra oppgave til oppgave hvor stor arbeidsmengden er, men det er uansett ønskelig at du er innstilt på å bidra jevnt og trutt. Alle de forskjellige frivilligoppgavene har tilhørende Facebook-grupper hvor relevant info og timelister legges ut, samt at man kan bytte vakter seg imellom der det er aktuelt.

Dersom en eller flere av frivilligoppgavene høres interessante ut, sender du en e-post via kontaktskjemaet her inne eller til sor-trondelag@dyrebeskyttelsen.no og skriver hva du kunne tenke deg å prøve. Du vil bli satt i kontakt med ansvarspersonene for de aktuelle oppgavene, så de kan svare nærmere på behovet for frivillige per dags dato.

Her er en oversikt over de forskjellige frivilligoppgavene:

Brakkesteller

«Brakka» er navnet på hjelpesenteret vårt. Her bor mange av dyrene, i hovedsak katter, mens vi prøver å finne eier eller et nytt hjem. Brakka og dens beboere behøver daglig stell, som innebærer å vaske gulv, tørke støv, vaske tepper, kattesenger og reisebur, rense kattetoaletter og selvfølgelig å sørge for at dyrene har tilgang på friskt vann og mat. Noen ganger kan brakkestellet innebære enkel medisinering dersom noen av dyrene trenger det. Selvsagt blir det også anledning til mye kattekos.

Å være brakkesteller er en hyggelig og viktig jobb som fort kan ta et par timer. Det er minst to brakkestellere innom hver dag, som fordeler jobben seg imellom. Hyppigheten på vaktene kan variere noe ettersom hva du har mulighet til.

Brakkevert

Som brakkevert er du den som tar imot og veileder besøkende under åpen dag. Blant annet hjelper man til med å finne riktig katt til riktig familie, ordner med adopsjonspapirer eller slår av en prat med de som er innom bare for å titte. Brakkevertene er organisasjonens ansikt utad under åpen dag, og møter alle besøkende med et smil.

Vi har åpen dag hver torsdag og søndag, og man melder seg som brakkevert via brakkevertenes egen Facebook-gruppe de dagene som passer en selv. Man står aldri alene som brakkevert, og du får god opplæring av brakkevertansvarlig.

Fosterhjem

Å være et fosterhjem innebærer å ha et eller flere av dyrene våre boende hjemme hos deg en periode. Denne perioden kan være veldig varierende i lengde, men du har selvsagt mulighet til å gi fra deg dyret dersom du skal reise eller av andre grunner blir hindret fra å være fosterhjem en periode. Dog krever det en del ressurser fra vår side å flytte rundt på kattene, så vi foretrekker at du er tilgjengelig som fosterhjem så sammenhengende som mulig. Vi setter også svært stor pris på om du selv får hentet kattesand- og mat på brakka når det trengs påfyll, men det er altså ikke et krav.

Mange av dyrene vi tar inn har hatt en vanskelig start på livet, som naturligvis preger dem selv etter de har kommet inn i varmen hos oss. Du må være forberedt på at det kan ta noen dager, i enkelte tilfeller uker, før katten begynner å føle seg trygg på å utforske fosterhjemmet sitt. Vi behøver også fosterhjem som kan ta imot de kattene som er spesielt engstelige og må tilvennes kontakt og kos med oss tobente.

I ferier har vi ofte ekstra stort behov for fosterhjem da mange reiser bort. Vi setter stor pris på om du kan stille som fosterhjem også i ferier, eventuelt kun i ferier.

Dyretaxi

Som dyretaxi hos oss har du ett kjøreoppdrag hver tredje uke. Oppgavene i et kjøreoppdrag kan være å bringe dyr fra brakka til fosterhjem eller omvendt, eller bringe medisin, mat eller kattesand fra brakka til et fosterhjem. Et kjøreoppdrag består vanligvis av 2-4 slike oppgaver, og gjennomføres ofte på ettermiddag eller kveld. Man får oppdraget sitt tilsendt på e-post dagen før det skal utføres. Sjåførene har en privat Facebook-side hvor man kan bytte vakter seg imellom dersom man ser man blir hindret fra å få gjort oppdraget sitt.

Man må kunne disponere egen bil til denne jobben. Det er en spennende jobb, der man får møte mange forskjellige katter og andre dyr!

Aktivitetsgruppe

I aktivitetsgruppa avholder eller deltar vi på forskjellige arrangementer med mål om å promotere organisasjonen. Vi stiller enten med selvstendige stands i midtbyen, eller deltar på ulike arrangementer som messer, festivaler, temadager og lignende. Vi sprer info om vårt arbeid og budskap, rekrutterer nye frivillige, selger T-skjorter og handlenett, og rett og slett prater med alle de forskjellige menneskene som kommer innom oss om dyr- og dyrevelferdsrelevante tema.

I aktivitetsgruppa kreves det at man setter seg noe inn i våre retningslinjer, holdninger, aktuelle kampanjer og brosjyrer. Dette får du selvfølgelig hjelp til av aktivitetsansvarlig, det er ingen fare om du ikke kan så mye fra før av. Vi må alle starte et sted!

Fotogruppe

Vi behøver stadig påfyll av gode bilder av dyrene våre til å promotere dem både på vår hjemmeside, Facebook, Instagram og i andre kanaler. Som fotograf hos oss kreves det at du har noe sans for hva som er et godt fotografi, men ellers behøver du ingen spesiell erfaring eller utstyr. Dagens mobiler har normalt mer enn gode nok kamera for denne jobben.

Du er nødt til å være innom brakka og bidra med bilder til fotogruppa minst én gang i måneden.