Frivillig

Som frivillig hos DNST er det mye forskjellig man kan bidra med. Det er ulikt fra oppgave til oppgave hvor stor arbeidsmengden er, men det er uansett ønskelig at du er innstilt på å bidra jevnt og trutt. Alle de forskjellige frivilligoppgavene har tilhørende Facebook-grupper hvor relevant info og timelister legges ut, samt at man kan bytte vakter seg imellom der det er aktuelt.

Dersom en eller flere av frivilligoppgavene høres interessante ut, sender du en e-post via kontaktskjemaet her inne eller til sor-trondelag@dyrebeskyttelsen.no og skriver hva du kunne tenke deg å prøve. Du vil bli satt i kontakt med ansvarspersonene for de aktuelle oppgavene. De vil gi deg mer informasjon om oppgavene og avtale møte for opplæring.

Her er en oversikt over de forskjellige frivilligoppgavene:

Brakkesteller

«Brakka» er navnet på hjelpesenteret vårt. Her bor mange av dyrene våre, i hovedsak katter, mens vi prøver å finne eier eller et nytt hjem. Brakka og dens beboere behøver daglig stell. Dette innebærer å vaske gulv, tørke støv, vaske tepper, kattesenger og reisebur, rense kattetoaletter og selvfølgelig å sørge for at dyrene har tilgang på friskt vann og mat. Noen ganger kan brakkestellet innebære enkel medisinering dersom noen av dyrene trenger det. Selvsagt blir det også anledning til mye kattekos.

Å være brakkesteller er en hyggelig og viktig jobb som fort kan ta et par timer. Det skal være minst to brakkestellere innom hver dag, som fordeler jobben seg imellom. Hyppigheten på vaktene kan variere noe etter behovet for stell og antall dyr.

Brakkevert

Brakkeverter er frivillige som jobber under åpen dag på brakka. Det er en sosial jobb der du vil møte mange forskjellige mennesker. Som brakkevert er du den som tar imot og veileder besøkende under åpen dag. Blant annet hjelper man til med å finne riktig katt til riktig familie, ordner med adopsjonspapirer eller slår av en prat med de som er innom bare for å titte. Brakkevertene er organisasjonens ansikt utad under åpen dag, og møter alle besøkende med et smil.

Vi har åpen dag hver torsdag og søndag, og man melder seg som brakkevert via brakkevertenes egen Facebook-gruppe de dagene som passer en selv. Man står aldri alene som brakkevert, og du vil få god opplæring av brakkevertansvarlig.

Fosterhjem

Som fosterhjem åpner man hjemmet sitt for et dyr som trenger midlertidig pass. Å være fosterhjem innebærer å ha et eller flere av dyrene våre boende hjemme hos deg en periode. Perioden man passer dyret vil variere i lengde, men du har selvsagt mulighet til å gi fra deg dyret dersom du skal reise eller av andre grunner blir hindret fra å være fosterhjem en periode.

DNST stiller med alt av utstyr. Vi har frivillige kjørere som kan hjelpe til med frakt av dyr og utstyr til og fra fosterhjemmene, men vi setter stor pris på om fosterhjemmene har mulighet til å bidra med dette.

Mange av dyrene vi tar inn har hatt en vanskelig start på livet og noen har aldri hatt kontakt med mennesker. Dette vil ofte prege dem og gjøre dem skeptisk og redd. Fosterhjemmene jobber aktivt for å gjøre dyrene tryggere. Du må være forberedt på at det kan ta dager, uker og i enkelte tilfeller måneder, før dyret begynner å føle seg trygg på å utforske fosterhjemmet sitt. Vi har stort behov for fosterhjem som kan ta imot katter som er spesielt engstelige og må tilvennes kontakt og kos med oss tobente.

I ferier har vi ofte ekstra stort behov for fosterhjem da mange reiser bort. Vi setter stor pris på om du kan stille som fosterhjem også i ferier, eventuelt kun i ferier.

Dyretaxi

Dyretaxi bidrar til å frakte dyr og utstyr til og fra fosterhjem. Som dyretaxi jobber man en ettermiddag/kveld hver tredje uke. Man får oppdragene tilsendt på e-post dagen før det skal utføres. Oppgavene i et kjøreoppdrag kan være å bringe dyr og utstyr fra brakka til fosterhjem eller omvendt. Et kjøreoppdrag består vanligvis av 2 til 4 oppgaver, og gjennomføres ofte på ettermiddag eller kveld. Sjåførene har en privat Facebook-side hvor man kan bytte vakter seg imellom.

Man må kunne disponere egen bil til denne jobben. Det er en spennende jobb, der man får møte mange forskjellige katter og andre dyr!

Aktivitetsgruppe

Aktivitetsgruppa er en artig og sosial gruppe som jobber for å vise frem arbeidet vårt. I aktivitetsgruppa avholder eller deltar vi på forskjellige arrangementer med mål om å promotere organisasjonen. Vi kan stille med selvstendige stands i midtbyen, delta på ulike arrangementer som messer, festivaler, temadager og lignende. Aktivitetsgruppa arbeider for å spre informasjon om arbeidet som gjøres i organisasjonen og dyrevelferd. Man jobber også med å rekruttere nye frivillige, selger diverse varer til inntekt for dyrene og prate med alle de forskjellige menneskene som kommer innom oss om dyr- og dyrevelferdsrelevante tema.

I aktivitetsgruppa kreves det at man setter seg inn i Dyrebeskyttelsen Norges retningslinjer, holdninger, aktuelle kampanjer og brosjyrer. Dette vil man få informasjon om og hjelp til av aktivitetsansvarlig.

Fotogruppe

Fotogruppa bidrar med å ta bilder av dyrene våre og arbeidet som gjøres i organisasjonen. Vi behøver stadig påfyll av gode bilder av dyrene våre. Bildene blir brukt på hjemmesiden vår, Facebook, Instagram, Snapchat og i andre kanaler. Bilder av god kvalitet bidrar til å vise frem dyrene vi har for adopsjon.

Som fotograf hos oss kreves ingen formell utdanning innen foto og vi har ingen krav til fotoutstyr. Alle med interesse for dyr og foto er velkommen. Vi ønsker at fotografene stiller opp minimum en gang i måneden.