Skip to main content
Nyheter

Sommerferie

Av 23. mai 2019juni 9th, 2023Ingen kommentarer

Sommeren nærmer seg med stormskritt og mange planlegger å reise på ferie. Husk at det er viktig å planlegge hvem som skal passe på kjæledyret mens du er borte.

Mange av oss reiser ofte bort i sommerferien. Derfor er det viktig å sikre pass til familiedyr i god tid i forveien. Hund, katt, kanin, reptiler og andre kjæledyr krever daglig stell og oppfølging. Som dyreeier er du pliktig til å sørge for at dyrene får daglig oppfølging, ly, sosialisering, rent vann og mat.

I Trondheim og resten av Trøndelag finns det flere kattepensjonat og kenneler til hund. Disse blir ofte booket god tid i forveien så husk å være tidlig ute. Det anbefales å dra på besøk til de ulike pensjonatene og kennelene for å sikre at dyrene vil få god oppfølging og vil ha det bra der.

Hvis venner eller familiemedlemmer skal passe kjæledyrene er det viktig å avtale dette i god tid i forveien.

På mattilsynet sine hjemmesider finner du mer info om hold av kjæledyr og ferie.

«Du er ansvarlig for at katten din får forsvarlig stell. Det betyr at du må overlate ansvaret til en egnet person over 16 år dersom du skal reise fra katten. Selv om det er ferie skal katten ha tilsyn og stell hver dag. Det er ikke nok at naboen fyller på tørrfôr og vann utenfor huset i ny og ne. Kattepasseren må hver dag sjekke at katten ikke er syk eller skadet, og ta den med til veterinær hvis nødvendig» (Mattilsynet, veileder for hold av katt).

«Du er ansvarlig for at hunden din får forsvarlig stell, også når du er bortreist. Hvis du ikke skal ha med deg hunden på ferie, må du planlegge i god tid slik at du nner en pålitelig person over 16 år til å passe den. Det er ikke greit å la hunden være alene hjemme i ere dager, mens hundepasseren kun stikker innom for å mate og lufte den» (Mattilsynet, veileder for hold av hund).

Les mer om hold av kjæledyr på https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrevelferd/stell_av_kjaeledyr/

 

Husk: Har du ingen som kan passe på familiedyret ditt, kan du heller ikke reise bort!