Skip to main content
Nyheter

Skattefradrag på pengegaver

Av 4. januar 2024Ingen kommentarer

Du kan få fradrag i skattepliktig inntekt for pengegaver gitt til Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag. Vi er en forhåndsgodkjent organisasjon hos Skatteetaten, som en del av Dyrebeskyttelsen Norge. 

Dyrebeskyttelsen Norge innrapporterer gaver til Skatteetaten slik at dette kommer på din forhåndsutfylte skattemelding. Du kan altså ikke oppgi fradraget selv i din skattemelding. Sørg derfor for at vi har tilgang på ditt personnummer slik at vi kan koble det opp mot din gave, og fradraget automatisk legges til i din skattemelding. Personnummer kan formidles til oss ved å ringe Dyrebeskyttelsen Norge på telefon 23 13 92 50 så snart som mulig.

Alle pengegaver mellom 500 og 25.000 kroner kan trekkes fra på skattemeldingen for 2023. Det er kun gaver som er registrert innbetalt i 2023 som er med i beregningen. Innbetalinger registrert i 2024 kommer på skattemeldingen for 2024 (våren 2025).

Dersom du har gitt flere gaver i løpet av året med ulik adresse eller navn kan dette føre til feil i beregningen. Ta kontakt med oss på telefon eller e-post så raskt som mulig for å rette opp i dette.

Skattefradrag gjelder ikke:

  • Medlemskontingent, adopsjonsgebyr ol.
  • Anonyme gaver
  • Gaver gitt i kontanter
  • Minnegaver
  • Gaver gitt gjennom Facebook-innsamling eller spleis
  • Vipps blir kun innrapportert om du har angitt at du ønsker skattefradrag ved betaling

 

Tusen takk til alle som velger å støtte oss –
sammen bidrar vi til å gi hjemløse dyr et varmt, trygt og varig hjem!