Skip to main content
Nyheter

Samler inn penger til krigsrammede dyr

Av 25. mars 2022juni 9th, 2023Ingen kommentarer

Både dyr og mennesker lider som følge av krigen i Ukraina. Dyrebeskyttelsen Norge ønsker å hjelpe dyrene – både de som befinner seg i Ukraina og de som er på flukt. Organisasjonen donerer 100 000 kroner til dyrene og vil gjennom innsamlingen Ukraina – sammen for dyrene samle inn penger til krigsrammede dyr.

 Tekst: Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: O_Lypa/Shutterstock.
Ø nsker å hjelpe dyr i nød

Svært mange mennesker befinner seg på flukt og mange har tatt med seg familiedyrene sine. De fleste har reist ifra alt de eier og har behov for det meste. Norge vil motta et stort antall flyktninger i tiden som kommer, også firbeinte. Vi i Dyrebeskyttelsen Norge ønsker å bistå både dyrene som har blitt tatt med på flukt og dyrene som er igjen i Ukraina. Dyrene trenger utstyr, fôr og økonomisk hjelp til veterinærmedisinsk behandling og medisiner. Vi mener at det er viktig at flyktningene slipper økonomiske bekymringer knyttet til firbeinte familiemedlemmer. Alle flyktninger som kommer inn til Norge med dyr må kontakte Mattilsynet (tlf. 22 40 00 00), for å registrere dyret og for å få nødvendige behandlinger.
Dyrebeskyttelsen Norge har ikke frivillige i krigsområdet så penger som er samlet inn blir sendt videre til søsterorganisasjoner som har frivillige på plass der dyrene trenger hjelp. Vi må forvente at denne konflikten blir langvarig og at det er mange ulike dyr som trenger hjelp. Flere av våre lokalavdelinger vil gjøre sitt beste i å bistå flyktningene som kommer til nærmiljøet med dyr.

 

Dyrebeskyttelsen Norge vil hjelpe dyr som er igjen i Ukraina. Mange er overlatt til seg selv og har ikke tilgang til hverken mat eller drikke. For øyeblikket samarbeider vi med en liten ungarsk dyrevernorganisasjon som heter Foundation of Animal Protection in Füzesabony (FAPF). Disse står klare ved grensen til Ungarn og bistår firbeinte på flukt fra Ukraina. På sikt vil vi trolig også samarbeide med andre organisasjoner

Alle rammes

Vi vet at hester, familiedyr, dyr i landbruket og dyr i zoologisk hage alle har blitt rammet og vi frykter at dette blir et langvarig problem som krever pengestøtte over tid, derfor vil innsamlingen gå over tid. Dyrebeskyttelsen Norge har god dialog med Mattilsynet om dyr på flukt og vil bistå etter beste evne slik at dyrene blir godt ivaretatt.

Dyrebeskyttelsen Norge håper at folk vil være med å støtte denne aksjonen og bidrag kan gis på flere ulike måter:
  • Vipps en gave til 2271
  • Gi en gave til kontonummer 1503.18.34705
  • Send SMS UKRAINA til 2271 og gi en engangsgave på 200 kroner
  • Støtt vår Facebook-innsamling
  • Scan QR-koden under for å gå direkte til Vipps

 

Alle gaver vi mottar i perioden 15. mars til 15 april vil gå uavkortet til krigens dyr, med mindre giver har andre ønsker.