Skip to main content

Hils på Runa!

Runa kom inn til oss fra Rissa med de to kattungene sine i slutten av august 2022. Runa er en liten og vakker hunnpus på ca. to år med rød og hvit pels, gule øyne og rosa nese.

Runa er kjapp i bevegelsene og er glad i å leke seg, både med fostermor og alene. Runa spiser godt, er husren og bruker toalettet slik hun skal. Hun er munter, sosial og veldig glad i få kos fra fostermor. Fosterhjemmet får lov til å sjekke poter, tenner og ører.

Runa er spesielt glad i å bli klødd bak ørene, på kinnene og på magen. Hun strekker seg gjerne etter hånda til fostermor og både maler og strekker tær og bein for å vise at hun koser seg. Runa er også glad i selskap når hun spiser og oppsøker fostermor for å få kos underveis. Når fostermor sitter i sofaen kan hun godt hoppe opp i sofaen og legge seg inntil. Runa er ingen fangkatt (ennå) men kan like å bli båret, gjerne hvis det innebærer å ta en titt ut vinduet.

Runa viser ingen tegn til aggresjon og er en rolig katt. Hun blir imidlertid utrygg av brå bevegelser og høye lyder. Da gjemmer hun seg men kommer fort frem igjen. Runa trives nok best i rolige omgivelser uten mye støy og kanskje helst med få personer å forholde seg til. Hun vil nok ikke trives i en familie med små barn.

Runa liker seg best i stua og på kjøkkenet, og følger gjerne etter fostermor der hun er. Runa er dessuten er stille av seg og rolig på natten. Om morgenen og når fostermor kommer hjem fra jobb, setter Runa av tid til en aldri så liten kosestund. Fostermor syns hun er en veldig vakker og fin katt å ha i hus.

Runa er ID-merket, kastrert og vaksinert. Nytt hjem er nødt til å ha trygge og rolige utemuligheter. Runa har hatt problemer med akne, og skal derfor ha allergifôr resten av livet. På grunn av tannkjøttsykdom har Runa fått mange tenner fjernet. Dette er en kronisk sykdom som må følges opp med veterinær. Runa spiser som normalt til tross for færre tenner.

Har du noen spørsmål, kan du ta kontakt med vår kontakttelefon. Her er vi tilgjengelige tirsdager og torsdager 18:00-20:00 og søndager 14:00-16:00.

Alle henvendelser om adopsjon skal gå gjennom adopsjonsskjemaet på hjemmesiden vår. Vi vil ta kontakt så snart adopsjonssøknaden er vurdert, normalt i løpet av en uke.