Skip to main content
Nyheter

Obligatorisk ID-merking av familiedyr

Av 31. august 2019juni 9th, 2023Ingen kommentarer

I mer enn 40 år har Dyrebeskyttelsen Norge jobbet for ID-merking av familiedyr.

Mandag denne uken ble vi ringt opp angående en svart katt som hadde gått ute på Vestre Rosten i hele sommer. Ingen i nabolaget visste hvor den hørte til. I løpet av sommeren ble katten ble tynnere og mer desperat på å komme seg inn i husene i nabolaget. Etterhvert tok noen affære og ringte oss.

Katten kom inn og ble rutinemessig sjekket for chip. Det viste seg at katten heldigvis var chippet og at den ble adoptert fra oss i Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag i 2017. Katten Betty Boop hadde vært savnet i ett år og eier hadde nesten gitt opp alt håp om å finne henne igjen.

I mer enn 40 år har Dyrebeskyttelsen Norge jobbet for ID-merking av familiedyr. ID-merking vil øke dyrenes rettsvern, ved at det blir enklere å spore opp de som dumper og mishandler dyr, men det vil også gjøre det enklere å gjenforene bortkomne dyr med eier.

Takket være ID-merking kan katter som Betty Boop gjenforenes med fortvilte eiere, uansett hvor langt de går eller hvor lenge de er borte.

Ved å melde deg inn i Dyrebeskyttelsen Norge hjelper du oss til å bli mer slagkraftige i kampen om obligatorisk ID-merking av familiedyr. Meld deg inn via https://www.dyrebeskyttelsen.no/innmelding/

#Chipogsnipp