Skip to main content
Nyheter

Nyttårsaften

Av 28. desember 2017juni 9th, 2023Ingen kommentarer

Nyttårsaften kan være skremmende for mange kjæledyr. Med enkel tilrettelegging kan man gjør nyttårsaften til en tryggere kveld for dyrene våre

Nå nærmer det nye året seg med stormskritt. Vi i dyrebeskyttelsen Sør-Trøndelag håper alle har hatt en fantastisk jul og får et like fantastisk nytt år.

Nyttårsfeiring er forbundet med fest og raketter. For mange husdyr er lyden og lyset fra rakettene skremmende og oppleves svært ubehagelig. I møte med en slik skremmende situasjon vil mange dyrs instinkt være å rømme. Hvert år blir hundrevis av kjæledyr skremt av raketter, rømmer og finner ikke veien hjem.

Vi i dyrebeskyttelsen håper alle passer godt på kjæledyrene sine, merker dyrene godt og tar nødvendige forhåndsregler på selveste nyttårsaften.

 

Gode tips til en dyrevennlig feiring

 

  • Vær sammen med dyrene

Dyr som er engstelig burde ikke være alene. For hund er det mulig å kjøpe ”thundervest”, det er en tettsittende drakt som virker beroligende for hunden.

 

  • Trekk for gardiner og skap et trygt sted for dyrene

Et godt råd er å være sammen med dyret i et rom uten vindu. Lag til et trygt gjemmested eller en hule til hund, katt og andre smådyr.

 

  • Luft dyrene på morgenen

Ta med hunden på en lang tur på formiddagen. Hvis du har utekatt så bør katten tas inn nyttårsaften. Smådyr burde også holdes inne.

 

  • Feromonspray kan være til hjelp

Feliway til katt og Adaptil til hund er dufthormoner som kan virke beroligende for hund og katt. Det kan kjøpes hos veterinær eller på dyrebutikk

 

  • Ikke gi trøst eller mer oppmerksomhet enn vanlig

Ha normale rutiner og oppfør deg rolig. Dyr merker unormal oppførsel hos mennesker og det kan gi økt stress.

 

  • Ikke vær beruset rundt dyrene.

Dyr er sensitiv for menneskers adferd og kan bli urolig hvis man oppfører seg unormalt

 

Med enkle tilrettelegginger kan man gi dyr en tryggere nyttårsaften

Superpus ønsker alle et flott nytt år