Nyheter

Nyfødt og hjemløs

Av 11. februar 2018 2 kommentarer

Nå kommer våren. Blomstene titter frem, fuglene kvitrer og hannkatter skriker i en anspent kamp om retten til parring.

Hvert år møter tusenvis av små nyfødte katteliv en grusom skjebne som hjemløs rundt om i vårt vakre langstrakte land. Livet som hjemløs katt i Norge er hardt. De kjemper daglig for å finne mat, varme og et trygt sted å sove. Høststormer og iskalde vintre ligger på lur og venter. Hjemløse katter lever i konstant frykt for rovdyr og skumle mennesker.

Om våren blir vakttelefonen vår ringt ned av mennesker som irriterer seg over katter som skriker og sloss til alle døgnets tider. Dyrebeskyttelsen arbeider med å ta inn hjemløse og skadede dyr. Vi er en frivillig organisasjon som lever på donasjoner fra publikum og frivillige som bruker fritiden sin på å få organisasjonen til å gå rundt. Dette gjør at vi ikke har mulighet til å hjelpe alle.

 

Vi vil oppfordre alle katteeiere til å kastrere og sterilisere katten sin. Sammen kan vi utgjøre en forskjell og redde liv.

 

 

Dyrebeskyttelsen og andre organisasjoner i Norge jobber på spreng om våren og sommeren. Da raser det inn med hjemløse dyr. Drektige hunnkatter og kattunger spesielt. Vi klarer dessverre ikke hjelpe alle, og mange små møter derfor en grusom skjebne.

 

 

Det finns mange forskjellige myter om kattens liv.

  • ”Kastrerte katter mister jaktinstinktet” Dette er en myte. Katters jaktinstinkt har ingen forbindelse med kjønnsdriften å gjøre. Så du kan trygt kastrere katten din uten at du mister musejegeren din.
  • ”Katter klarer seg selv”. Dette er en gjenganger og dessverre en vanlig holdning. Vi som jobber med hjemløse dyr blir stadig påmint om det grusomme livet en hjemløs katt lever. Sult, kulde og utallige farer venter dem. Hjemløse katter har ofte store tannproblemer, sykdommer, innvollsorm, øremidd, betennelser og mange flere plager. De lever i konstant smerte og mange dør ensom og alene. Alle katter fortjener et hjem og en familie.
  • ”Veterinær er for dyrt”. Som dyreeier har man et ansvar for å sørge for at katten har det bra. Før man går til anskaffelse av et dyr må man alltid tenke over om man har økonomi til å forsørge et dyr. Kastrering og sterilisering er en engangsutgift og kan være med å forhindre senere utgifter. Ukastrerte katter er mer disponibel til å få livmorbetennelse eller eggstokk/livmorhalskreft. Hannkatter vil ikke være i faresonen for å få testikkelkreft. Kastrerte katter har mindre sjanse for å pådra seg skader eller sykdommer på grunn av slossing.
  • ”Katter er forbruksvare”. Alle dyr og mennesker har rett til å leve og skal behandles med respekt.
  • ”Eiere av hunnkatter har et ansvar for å kastrere de”. Alle har et ansvar for å kastrere katten sin uavhengig av kjønn. Å fraskrive seg ansvar når man har hannkatt er med på å øke bestanden av hjemløse dyr. Alle katteeiere har mulighet til å utgjøre en forskjell og kan være med å redde liv.

 

Det finns mange gode grunner til å kastrere katten din. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker mer informasjon om kastrering og sterilisering

Bli med i diskusjonen 2 kommentarer

Legg igjen et svar