Skip to main content

Om

Offisielt navn: Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag
Organisasjonsnummer: 993 868 086
Kontonummer til vår lokalavdeling: 4358.15.86109
Vippsnummer: 132756

Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag (DNST) ble opprettet i 2014, og er en lokalavdeling under den landsdekkende organisasjonen Dyrebeskyttelsen Norge (DN). Vi har også kontakt og samarbeid med andre organ, slik som Mattilsynet og Dyrevernnemnder i ulike kommuner.

DNST består av et styre med totalt ti medlemmer, som alle yter ulønnet innsats for organisasjonen i sin fritid. Den daglige driften blir organisert av styret og utført i samarbeid med massevis av flotte frivillige vi er så heldige å ha med oss på laget.

Vårt formål er å fremme og sikre dyrs rettigheter og velferd. DNST driver med praktisk dyrevern, og hjelper vanskjøttede og hjemløse dyr. Til daglig går mye av driften vår ut på å håndtere saker og inntak av dyr som antas å være hjemløse. Vi søker etter dyrets eventuelle eier i ulike kanaler, og dersom vi ikke lykkes i å finne eier forsøker vi å finne et nytt hjem til dyret. Før dyret adopteres ut til et nytt hjem sørger vi for å gi dyret helsesjekk og behandling etter artens behov. En av organisasjonens fanesaker er kastrering og ID-merking.

Hvordan går det hele rundt?

Dyrebeskyttelsen Norge Sør-Trøndelag mottar ingen økonomisk støtte fra stat eller kommune. Vi får det økonomiske til å gå rundt ved hjelp av donasjoner. Dette kan være via medlemskontigent, grasrotandelen hos Norsk Tipping, adopsjonsgebyr, salgsvarer, innsamlinger og gaver- og donasjoner gjennom diverse sosiale plattformer. Våre mange frivillige er også helt avgjørende for å opprettholde driften av organisasjonen. De frivillige bidrar som brakkestellere, brakkeverter, dyretaxi, fosterhjem, fotografer og som promotører ute blant publikum. Se egen side i menyen for informasjon om hvordan du går frem for å bidra som frivillig i DNST.

Sammen drives vi alle av et felles ønske om å være til stede for dyrene.