Skip to main content
Nyheter

160 år med dyrevelferd

Av 30. januar 2019juni 9th, 2023Ingen kommentarer

Dyrebeskyttelsen Norge feirer 160 år med dyrevelferd.

I 2019 er det 160 år siden Dyrebeskyttelsen Norge så dagens lys. Siden begynnelsen har organisasjonen jobbet for å bedre arbeidshestens vilkår, bevaring av småfuglene og få på plass lovverk vedrørende slakting. I nyere tid har vi arbeidet for blant annet nedleggelse av pelsdyrnæringen i tillegg til praktisk dyrevelferdsarbeid med hjemløse dyr via våre 28 lokalavdelinger.

Trondheim har en lang historie med arbeid for god dyrevelferd. Stiftelsen Dyrebeskyttelsen Trondheim og Omegn ble opprettet i 1884, og er dermed en av Trondheims eldste stiftelser. For mange år siden tilsluttet stiftelsen seg Dyrebeskyttelsen Norge slik at vi ble en del av Norges største og eneste landsdekkende dyrevernsorganisasjon. Vi ønsket å bevare stiftelsen og opprettet derfor foreningen Dyrebeskyttelsen Norge, Sør-Trøndelag i tillegg. Stiftelsen og foreningen er knyttet sammen gjennom de reviderte vedtektene for stiftelsen.

Vil du bli med? Vi i Dyrebeskyttelsen Norge, Sør-Trøndelag vil ha med deg som medlem. Som medlem betaler du fast årskontigent eller blir avtalegiromedlem med en månedlig sum som går til organisasjonens arbeid med dyrevelferd. Vi trenger både støttemedlemmer og aktive medlemmer.

 

Meld deg som medlem på https://www.dyrebeskyttelsen.no/innmelding/

Følg med her på vår nettside og på Facebook for mer informasjon om våre arrangementer

 

Respekt for individet